Termékeink

SHAVER STARBRO: Nagy és kisüzemi brojler igényeket egyaránt kiszolgáló fajta. A nagyüzemi igényeket is maximálisan kielégíti, azonban igényes kisüzemi és háztáji vásárlók körében is kedvelt. A szülopár normál típusú, más fajtákhoz képest stabil termelési szintû és megfelelõ ellenálló képességû. Átlagosan jó tartáskörülmények esetén már gazdaságosan tartható.

SHAVER REDBRO: Vörös tollú brojler, mely hazai és nemzetközi elismertséggel rendelkezik. 7-8 hetes kora között éri el a 2 kg-os átlagtömeget. Kiváló húsminoség, nagyon jó húsformák, kiemelkedo életképesség jellemzi, fajlagos takarmány- felhasználása vetekszik az ipari típusokéval. A végtermék-elõállító szülõpárrkeresztezésekre két lehetõség is adott, a különbözõ kombinációk más-más elõnyöket biztosítanak. Ennél a fajtánál is van lehetõség a törpésített anyai vonal alkalmazására, amely révén a gazdaságosság még rövidebb szezontojás esetén is biztosított.

SHAVER FARM: Magyarországon nagyon kedvelt végtermék, mivel a konkurenseihez képest sokkal magasabb növekedési eréllyel rendelkezik, és gyorsabb tollasodású. Emiatt az elõnevelõk elõnyben részesítik. A háztáji piacokon is kedveltebb, mivel kakasai már 7-8 hetes korukban is vághatók, kedvezo nevelési körülmények esetén a kakasok 10 hetes korra elérik a 2,5 kg-ot. Még vegyesivarban is eléri 9 hetes korára a 2 kg-os átlagos testtömeget. A végtermék-jércék tojástermelõ képessége a hagyományos fajtákhoz képest kiemelkedõen jó. A FARM fajta elõállításához használt szülopár-keresztezés legnagyobb elonyei, hogy jó tartáskörülmények esetén nagyon magas perzisztenciájú termelésre képesek, ugyanakkor a tojástermelés végén piacképesebb, 2,4-2,5 kg közötti, kevésbé tollhiányos tyúkokat tudunk értékesíteni. Magyarországon egyedülálló, hogy a szülõpárok a kelési idopont függvényében különbözõ árkategóriákban vásárolhatók meg, így a szülõpártartó piaci igényeinek leginkább megfelelõ ár- és idõpont- kategóriát választhat, és emellett a törzsvásárlók és nagytételes szülopártartók további kedvezményekben részesülnek. Azonos anyai vonallal különbözo kakas- keresztezések révén többféle végtermék is elõállítható, melynek tulajdonságait a következõ fajtáknál találhatják.

SHAVER FARM Q: Kopasznyakú végterméket eredményezo keresztezés. Az alapvonaltól a növekedési erélye kb. 1 héttel elmarad, azonban a gyors tollasodás és a mutatós külsõ miatt jelentõsége lehet a fajtaválaszték-bõvítés piaci hatása miatt. A szülõpár anyai vonala a FARM alapvonallal megegyezo, melyre speciális kakas- keresztezést biztosítunk.

SHAVER FARM MASTER: Végtermék-eloállítás szempontjából mutatós fajta. Tarka, gyors tollasodású a végterméke, ugyanakkor a tarkasága egységesen mutatós, ezért napos és elonevelt értékesítés során is kedvelt fajta. A kifejlett csirkék színezete pedig a háztáji udvarok dísze. A szülõpár anyai vonala a FARM alapvonallal megegyezõ, melyre speciális kakas-keresztezést alkalmazunk.

SHAVER AVICOLOR: Tarka végterméket biztosító legmutatósabb színezetu fajta. A fenti fajtákhoz hasonlóan konkurenseihez képest gyors növekedésû, amely kedvezõ az elõnevelõk és a végterméket hizlalók számára. Ezen felül naposkori tollszínezete alapján ivar szerint szexálható is. Ennek kihasználása esetén elégséges a jércéket oltani, illetve a jércék külön árusításával magasabb ár is elérheto. A szülopár magas termelési szintre képes, és kiemelkedõen jó keltethetoségû a tõle származó keltetõtojás.

MAGYAR KENDERMAGOS (csirke): Tollazatának alapszíne kékesszürke. A sötét, fekete színhatású, keskeny keresztsávok idézik elõ a jellegzetes "kendermagos" színt. A kakasok színe világosabb, a tyúkoké sötétebb. Tojásaik világosbarna vagy barna színûek. Naposcsibéik sötétszürke-fekete pelyhûek, a kakascsibéknél a hastájon és a fejen világosabb árnyalatokkal. Az egész országban elterjedt fajta.

CHARRY VALLEY HIBRID (kacsa): Angliában állították elõ, innen került hazánkba 1967-ben. A pecsenyekacsák már 47 napos korra vágóérettek. A nagy testû típusba tartozó kacsa apavonala 49 napos korra 3,5 kg testtömegû, és kifejlett korra 4,5-5 kg testtömeget éri el. Takarmányértékesítõ képességük kiváló, 1 kg testtömegtermeléshez 2,88 kg takarmányt használnak fel.